Szigetelés, polisztirollapos homlokzati hőszigetelés, a dryvit hőszigetelő rendszer

Cégünk 1998 óta foglalkozik homlokzati hőszigetelés kivitelezésével és 2006 óta jelentős szerepet vállal homlokzati hőszigetelő rendszer (dryvit rendszer) kivitelezésében, forgalmazásában. 


Hőszigetelő anyagokat szeretne vásárolni? Tekintse meg termékeinket!


Tapasztalt szakembereink megfelelö szakmai gyakorlattal rendelkeznek épület felújításban  dryvit rendszerek kivitelezésében, munkáinkat a Sakret mint gyártó  figyelemmel kíséri szükség esetén a kivitelezésben tanácsaival segítséget nyújt.

A SAKRET Hungária KSD Homlokzati Hőszigetelő Rendszer 2009-ben elnyerte a Kiváló Építési Termék védjegy használatának jogosultságát.

Néhány szó a homlokzat szigetelésről:

A hőszigetelés sok néven ismerhető: homlokzati hőszigetelés, utólagos hőszigetelés, polisztirol lapos szigetelés, dryvid rendszer. A szigeteléshez használt lapokat is több néven ismerjük: austrotherm, nikecel, hungarocell, polisztirol.

Bárhogy is nevezzük a lényeg ugyan az a homlokzati hőszigetéssel:

- szebbé tehetjük környezetünket: a dryvit rendszer kiválóan alkalmazható utólagos szigetelésnél, felújításnál illetve új épületek homlokzat szigetelésre is.
- energiát és pénzt takaríthatunk meg: az energiaárak folyamatos növekedése, a környezet-védelem és a rendelkezésre álló energiaforrások szűkössége miatt, egyre nagyobb igény mutatkozik a homlokzati hőszigetelésre, hőszigetelö rendszerekre.
- elkerülhetjük a kellemetlenségeket: külső homlokzati hőszigeteléssel kiegyenlíthetjük a falszerkezet eltérő anyagai miatt kialakult úgynevezett hőhidakat. Ezzel olyan problémákat szüntethetünk meg, mint a sarkokban vagy a nyílászárók fölött kialakuló penészesedés, penészfoltok, hőhidak. Épület felújítás során elengedhetetlen a  homlokzat hőszigetelése.
- kényelmesebb kellemesebb életteret alakíthatunk ki: nem érzi a falak hideg sugárzását, alacsonyabb levegő hőmérsékletnél is jól érzi magát, és javítja az épület hőtároló képességét.

A polisztirol lapos homlokzati hőszigetelő rendszer felépítése:

  1. polisztirol hőszigetelö lap: a lapok biztosítják a megfelelő hőszigetelést keménytáblás külső hőszigetelések két csoportra oszthatók a felhasznált hőszigetelö-anyag alapján: polisztirol lapok vagy ásványi kőzetgyapot lapok. Hőszigetelésüket tekintve közel azonos tulajdonsággal rendelkeznek, de a kőzetgyapotból készült táblák nagy előnye a jó páraáteresztő képesség.
  2. polisztirol hőszigetelö ragasztó, ill. ragasztó tapasz: az anyag két funkciót is betölt a hőszigetelő rendszer építése közben. Először a polisztirol lapok ragasztásához használhatjuk, majd a már kész felületet tudjuk átglettelni ezzel az anyaggal.
  3. üvegszövet háló: lúgálló üvegszövetből készített 4×4 mm kiosztású nagy szakítószilárdságú rácsháló, amely a hőszigetelő lapok külső oldalára kerül fel átfedéssel a hőszigetelő-rendszer ragasztóba ágyazva.
  4. dübel: fém vagy mőanyag beütő szöggel ellátott nagy átmérőjű műanyag tárcsás dübel, amely a magasabb épületeknél biztosítja a homlokzati hőszigetelö rendszer tartósságát.
  5. lábazati kezdőprofil: ebbe az U profilú fémsínbe helyezzük az első sor hőszigetelő lapot. A gyárilag kiképzett vízorr megakadályozza a külső oldalon lefolyó víz bejutását a rendszer mögé.
  6. élvédő: profil L alakú műanyag vagy fém profilok, amelyekhez egy keskeny 10-15 cm széles üvegszövet háló is csatlakozik. A merőleges élek esztétikus kialakítását és a sérülékeny sarkok védelmét biztosítja.
  7. nemesvakolat: rendszerragasztóval átglettelt felületre pár nap száradási idő és a megfelelő alapozás után kerülhet fel az ásványi zsákos vagy vödrös nemesvakolat


Mire figyeljünk a homlokzati höszigetelő-rendszer összeállításánál?

- A hőszigetelő-rendszer összeállítása során csak jó minőségű, a szabványoknak megfelelő anyagokat használunk.
- A hőszigetelő-rendszerben megvásárolt anyagokra a megfelelő beépítés mellett a SAKRET garanciát vállal.
- A minősítést végző intézetek egységesen vizsgálják a hőszigetelő-rendszert, így annak minősítése nemcsak az egyes összetevőkre terjed ki.

A hőszigetelő-rendszerben megvásárolt anyagoknál, ha szükséges, a SAKRET szaktanácsadással segít a kivitelezés során felmerülő problémák megoldásában. Kérjük, ha szeretné régi homlokzatát felújítani, szigetelni, vagy még építkezik, és hátra van még a homlokzat szigetelés, keressen bennünket. Nálunk megvásárolhat mindent, ami a homlokzati hőszigeteléshez kell, szakmai segítséget kaphat. Árajánlatot készítünk, pályázatokhoz is.

 

 

Felhasználó név:
Jelszó:
Google+
Pinterest